Variant Stream

WYSIWYG Web Builder
Ети Корект
Агенция за преводи  и легализация
Важни информация!
Важни сайтове и документи, които може да са ви от полза:
МВнР-заверки и легализации

Договор с МВнР

Удостоверение от КО на МВнР

TUV сертификат

ЧЕСТО  ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ
Всички права запазени© 2005
Ети Корект ЕООД

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Как се дава поръчка за превод?
Приемането и предаването на поръчки става по няколко начина:
- на място в офиса на фирмата;
- като ни изпратите документа/текста за превод по e-mail; Viber, What's up, Messanger
- като изпратите документите за превод на адреса на фирмата, чрез куриерска служба, само след предварителна уговорка и уточняване на сроковете и условията за превод.

Какво представлява официалният превод?
Превод на документ, извършен от лицензирана от Консулски отдел на МВнР Агенция за преводи. Превода започва с фирмената бланка на агенцията и завършва с подпис на оторизиран заклет преводач и печат на агенцията, оформен според изискванията на Консулски отдел към Министерство на външните работи на Р. България. Той може да се използва във всички институции в България и в чужбина, където не е необходима легализация.

За колко време се извършва един превод?
Обикновената поръчка, при обем до 5 страници, се извършва в рамките на три работни дни.
Бързата поръчка - за 24 часа.
Експресната, в зависимост от обема и сложността на текста, се извършва в рамките на 2 до 8 часа.

Как се изчисляват цените на преводите?
Преводаческите агенции изчисляват страница превод по Българския държавен стандарт, според който тя се равнява на 1800 знака с интервалите на преведения текст. Общият брой страници на готовия превод се определеня с точност до половин страница. Можете сами да изчислите това в Microsoft WORD. Отворете който и да е текстови файл в WORD и без да маркирате нищо от текста, изберете менюто Tools, a след това от него командата Word count. Ще се появи прозорец, в който Characters (with spaces) е броят на знаците в отворения от вас файл. Aкo например документа има 10 000 знака, разделяйки ги на 1 800, получаваме 5,55 страници.
Минималното количество за таксуване е една страница.

Какво представлява легализацията?
Легализацията представлява процедура за придаване на правна стойност на документ за или от чужбина. Легализацията удостоверява самите документи и се прави, за да бъдат те признати от институциите на друга държава.

Кой извършва легализация и къде се извършва?
Легализацията на документи НЕ се извършва на място в офисите на агенциите за превод и легализация. Нашата фирма си сътрудничи с всички институции, извършващи легализация на документи в България, но всяко учреждение определя свои срокове за изпълнение и изисква такси, които не зависят от фирмата за преводи.

За колко време се извършва една легализация?
При наличие на всички необходими заверки, бързата легализация се извършва за 24 часа или “от днес за утре”. Т.е. ако документът се подаде днес, може да бъде получен на следващия работен ден /в рамките на град София/. Бавната легализация се извършва за четири работни дни.
НачалоЗа агенциятаПреводиЗаверкиДруги услугиКонтакт